Какво представлява технологията HDCVI, която Dahua използва в аналоговите си камери?

HDCVI технологията на Dahua е разработена с цел предаване на висококачествено видео по коаксиален кабел. Това е съкращение от „High Definition Composite Video Interface“ и е често използвана в областта на видеонаблюдението и системите за сигурност.

HDCVI технологията позволява предаване на аналогово видео с висока разделителна способност като 720p, 1080p или 4K. Тя използва съществуващите коаксиални кабели и предлага по-лесна инсталация и по-малко зависимост от мрежовата инфраструктура.

Едно от големите предимства на HDCVI технологията е възможността й да бъде интегрирана със съществуващи видеонаблюдителни системи. Това позволява на потребителите да ъпгрейдват или разширяват системите си, без да бъдат принудени да променят инфраструктурата си.

HDCVI технологията предлага и други полезни функционалности, включително двупосочен аудио обмен, управление на PTZ камери (панорама/наклон/зуум), предаване на тревожни сигнали и захранване на камерите през един кабел.

В заключение, HDCVI е технология, която използва коаксиални кабели за предаване на видео с висока разделителна способност. Тя е популярна в индустрията на видеонаблюдението и предлага удобство, съвместимост и разнообразни функции за потребителите.