Описание на опцията: “Електронна скорост на затвора“ при камерите за видеонаблюдение

Електронната стойност на затвора при камерата за видеонаблюдение със стойности PAL, указани като 1/25~1/100000s, се отнася до настройката на скоростта на затвора на камерата. Това описва времето, за което затворът остава отворен, позволявайки на светлината да попадне на матрицата и да се запише.

В конкретния случай първото число „1/25“ означава, че скоростта на затвора е 1/25 от секундата. Това е стандартната скорост на затвора в PAL системата, която се използва в Европа и други региони. Тази стойност се използва за записване на видео с честота на кадрите от 25 кадъра в секунда.

Второто число „1/100000s“ указва най-бързата възможна скорост на затвора на камерата. Това означава, че затворът може да остане отворен само за 1/100000 от секундата. Тази стойност се използва в ситуации, когато е необходимо да се запишат бързи движения или да се предотврати замъгляване при високи скорости.

Общо взето, електронната стойност на затвора определя продължителността, за която светлината попада на матрицата и се записва. При по-бавни скорости на затвора се получава повече светлина и изображението може да бъде по-ярко. При по-бързи скорости на затвора се получава по-малко светлина и изображението може да бъде по-тъмно, но с по-малко движение.

Важно е да се има предвид, че изборът на конкретни стойности на електронния затвор зависи от условията на осветеност и приложението на камерата за видеонаблюдение. Той трябва да се направи съобразно специфичните изисквания и предпочитания за снимане на конкретната сцена или обект.