Описание на функцията: ““Минимална осветеност“ при системите за видеонаблюдение

Взимаме за пример стойност от описанието на дадена камера, където е записано:

Минимална осветеност: 0.04Lux/F1.85

Да разгледаме подробно какво означава:

Минималната осветеност, която е посочена със стойност 0.04Lux/F1.85 при камерите за видеонаблюдение, описва способността на камерата да записва видео при ниска осветеност. Това е измерена стойност, която указва колко слаба светлина е необходима за камерата, за да запише изображение с приемливо качество.

В конкретния случай на стойностите 0.04Lux/F1.85, те представляват две части. Първата част, „0.04Lux“, указва минималната осветеност в лукс (Lux). Луксът е единица за измерване на осветеността и описва количеството светлина, което пада върху определена площ. По-ниската стойност на лукса указва, че камерата е по-чувствителна към слаба светлина и може да запише изображения при условия с по-ниска осветеност.

Втората част, „F1.85“, се отнася до максималния отвор на обектива на камерата. Това е числова стойност, която показва колко много светлина може да проникне през обектива и да достигне матрицата. По-голямото число на F-стойността указва, че обективът има по-голям отвор и позволява проникването на повече светлина.

Значението на минималната осветеност е, че по-ниска стойност позволява на камерата да запише изображения с по-малко светлина. Това е важно при работа в условия с ниска осветеност, като например вечерни или нощни сцени. Камерите с по-ниска минимална осветеност могат да предоставят по-ясни и по-добре дефинирани изображения дори при слаба осветеност.

Важно е да се има предвид, че минималната осветеност е взаимно свързана с други фактори, като резолюцията на матрицата, качеството на обектива и специфичните условия на сцената. При избора на камера за видеонаблюдение, минималната осветеност е един от ключовите фактори, които трябва да се взем